:: AmbientDream :: journey to dreamland ::

By: Maghfirah Rifaad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Saturday, 31-Jan-2099 23:59 Email | Share | | Bookmark
:: the beginning - introduction ::




Welcome to my photoblog journey, AmbientDream.

Aku dah lama tak belek Fotopages ni ... aku terasa nak sambung balik pulak.. tapi dengan account yang baru. Aku rasa bosan gila account aku yang lama tu... cam takde makna. Lagipun aku memang teringin sangat nak buat photoblog aku yang berkisarkan macammana aku merasai dan memahami benda-benda sekeliling aku. Umm.. memang, memang betul aku suka berada di alam mimpi. kekeke. tapi tak mestinya aku hanyut dibuai mimpi itu. Sebenarnya dengan aku menafsir imaginasi itu menbuatkan aku sedar realiti kehidupan. Ah.. aku dah mengarut pulak ni lagi .. aish..

Apa-apa pun aku harap korang dapat terima stail aku kat sini ... sebab cara aku .. mungkin berbeza sikit ...; aku banyak pakai editing sebab aku minat graphic design + art + photography... jadi aku nak gabungkan semua jadi stail aku sendiri... ntah jadi ke tak .. aish... T_T

Aku tak ada kamera SLR semua tu .. cuma kamera digital ngan kamera handpon je yg aku ada ... tapi harap korang sudi bersama dengan aku di dalam 'pengembaraan' ini... ^^



Friday, 15-Aug-2008 19:21 Email | Share | | Bookmark
:: wet dawn ::

masa aku bangun pagi, hujan baru saja berhenti turun...

bila aku keluar dari rumah, ada satu bau yang sangat la segar dan selesa...

bau tu buatkan aku rasa seperti hidup semula...

ia buatkan aku rasa berterima kasih kerana aku hidup di dunia ni...


Suka sangat lihat jalan yang nampak macam bersinar sebab air hujan membasahinya..

Air hujan di atas daun nampak macam bintang2 di waktu pagi!



Aku cakap kat kucingku Punyit, "Jom kita jalan-jalan keluar pagi ni?" ^w^














Tuesday, 5-Aug-2008 03:53 Email | Share | | Bookmark
yellow season series

 
 
 
View all 9 photos...































Tuesday, 5-Aug-2008 02:22 Email | Share | | Bookmark
mobile journey v1

uih lama tak update. sebab aku asyik je terlupa nak update sini.. lagi pun fotopages ni takde sapa tgk kan .. keke takdela.

Yellow Season series tak update lagi. x_x nantilah aiyoyo.

Umm dlm post ni , nak memperkenalkan concept 'mobile journey' !


Mobile Journey ni concept yang aku fikir camne aku nak tangkap gambar cam 'diary' jadi aku tak lupa saat2 yang berharga masa tu. Sebab aku susah sangat nak bawak kamera besar tu , jadi aku pakai kamera cellphone. Photography boleh dlm apa apa form pun kan, asalkan moment2 tertangkap?



Wednesday, 28-May-2008 01:35 Email | Share | | Bookmark
yellow season


How wonderful yellow is. It stands for the sun. -Vincent Van Gogh









Ayah aku cakap, pokok2 kat area rumah aku tu ( aku tak ingat nama dia, angsana kot ..ntah x_x) hanya berbunga bila cuaca sangatlah optimum, musim hujan dan musim panas seimbang... baru la berbunga pokok2 tu. Jadi, sebab dia hanya berbunga dlm 6-7 tahun sekali ... aku nak tangkap betapa cantiknya bila bunga2 tu berguguran... area rumah aku dah jadi cam scene dlm luar negara ..... best sangat-sangat....


Yellow Season series will be continued! ^^


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net